BUDHA BOWL S GRILOVANÝM BATÁTOM
30.12.2021
Budha bowl:
basmati ryža, grilované batáty, paprika, paradajka, rukola, kukurica a fazuľa v paradajkovej omáčke, poliate kešu dresingom.
Basmati ryža: 200g ryža, 350ml voda, 4/4 himalájska soľ
Varíme 15 minút.
Nakrájame si zeleninu na menšie časti-paradajku a papriku.
Batáty umyjeme a nakrájame ich so šupkou na kolieska. Dáme do misy a pridáme soľ, papriku, čierne korenie, chilli, bazalku alebo podľa toho, čo máte radi. Pokvapkáme olivovým olejom, premiešame a dáme zapiecť do rúry približne na 20-25 minút.
Paradajkovú omáčku už kúpite hotovú alebo si dáme do hrnca paradajkové pyré, pridáme kukuricu z plechovky a uvarenú fazuľu a dochutíme.
Podávame všetko na jednom tanieri a pridáme čierny sezam a dresing podľa chuti. Ja som použila kešu dresing, na ktorý si dáme recept nabudúce.
