KAPUSTOVÉ FAŠÍRKY, ZEMIAKOVO-CVIKLOVÉ PYRÉ
Budeme potrebovať:
Zemiakovo-cviklové pyré:
1kg zemiaky, 300g cvikla, soľ, čierne korenie, rastlinné maslo
Zemiaky a cviklu si dáme uvariť osobitne, kým nebudú mäkké. Cviklu rozmixujeme v mixéri alebo vo food procesori a zmiešame so zemiakmi. Pridáme k nim soľ, čierne korenie, maslo a popučíme alebo rozmixujeme spolu, už ako ste zvyknutí.
Kapustové fašírky:
Kapusta (môže byť kyslá alebo biela hlávková), ryža, cícerová múka, soľ, čierne korenie, rasca, majorán
Kapustu si nasekáme na menšie kúsky a medzitým si dáme variť ryžu. Keď máme ryžu a kapustu pripravenú, zmiešame si ich v jednej mise a pridáme cícerovú múku podľa potreby, aby bola zmes tvarovateľná na fašírky, koreniny podľa vašej chuti a tvarujeme fašírky, ktoré opečieme v kokosovom oleji.

Podávame ich s čerstvou zeleninou podľa vašej chuti alebo kyslou uhorkou. Pyré posypeme sezamom a podávame.