KAPUSTOVÉ FAŠÍRKY, ZEMIAKOVO-CVIKLOVÉ PYRÉ

30.12.2021

Budeme potrebovať:

Zemiakovo-cviklové pyré:

1kg zemiaky, 300g cvikla, soľ, čierne korenie, rastlinné maslo

Zemiaky a cviklu si dáme uvariť osobitne, kým nebudú mäkké. Cviklu rozmixujeme v mixéri alebo vo food procesori a zmiešame so zemiakmi. Pridáme k nim soľ, čierne korenie, maslo a popučíme alebo rozmixujeme spolu, už ako ste zvyknutí. 

Kapustové fašírky:

Kapusta (môže byť kyslá alebo biela hlávková), ryža, cícerová múka, soľ, čierne korenie, rasca, majorán

Kapustu si nasekáme na menšie kúsky a medzitým si dáme variť ryžu. Keď máme ryžu a kapustu pripravenú, zmiešame si ich v jednej mise a pridáme cícerovú múku podľa potreby, aby bola zmes tvarovateľná na fašírky, koreniny podľa vašej chuti a tvarujeme fašírky, ktoré opečieme v kokosovom oleji. 

Podávame ich s čerstvou zeleninou podľa vašej chuti alebo kyslou uhorkou. Pyré posypeme sezamom a podávame. 

© 2021 Sila zdravia, Mgr. Andrea Marcinčinová, Nižný Kručov 62, Vranov nad Topľou, 093 01
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky