GAZDOVSKÉ ZEMIAKY S ÚDENÝM TOFU A KYSLOU KAPUSTOU

12.02.2022

Zapečené zemiaky s údeným tofu a kapustou, na ktorých si pochutná celá rodina.

Suroviny na 2 porcie:

  • zemiaky 470 g
  • rastlinný olej 10ml
  • cibuľa 50 g
  • tofu údené 170 g
  • mletá sladká paprika 3 g
  • cesnak 3 g
  • drvená rasca 2 g
  • mleté čierne korenie 1 g
  • kyslá kapusta 250 g
  • celá rasca
  • soľ podľa chuti

Postup:

• Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. 

• Na oleji si opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na drobné kocky nakrájané tofu a všetko spolu opečieme 5 minút. Pridáme mletú papriku, cesnak a ešte minútku spolu opekáme. 

• Z kapusty vytlačíme vodu, zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. 

• Pekáč si potrieme olejom. Zemiaky vrstvíme po celej ploche pekáča a jemne ich osolíme. Na zemiaky pridáme polovicu kapusty a na ňu polovicu tofu zmesi s cibuľou. Všetko spoločne utlačíme rukou a pokračujeme zemiakmi, ktoré posolíme, zvyškom kapusty a tofu a na vrch pridáme zvyšok zemiakov, ktoré osolíme a jemne posypeme celou rascou a pofŕkame olejom. 

• Pečieme 40 minút na 220 stupňov dozlatista. 

• Podávame s kyslou uhorkou a hrachovými klíčkami.  

© 2021 Sila zdravia, Mgr. Andrea Marcinčinová, Nižný Kručov 62, Vranov nad Topľou, 093 01
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.

Bez nevyhnutných cookies sa neobíde správne a bezpečné fungovanie našich stránok a registračný proces na nich.
Funkčné cookies ukladajú vaše preferencie a prispôsobia podľa nich naše stránky.
Výkonnostné cookies monitorujú výkon našich stránok.
Vďaka marketingovým cookies môžeme merať a analyzovať výkon nášho webu.