GAZDOVSKÉ ZEMIAKY S ÚDENÝM TOFU A KYSLOU KAPUSTOU
Zapečené zemiaky s údeným tofu a kapustou, na ktorých si pochutná celá rodina.
Suroviny na 2 porcie:
- zemiaky 470 g
- rastlinný olej 10ml
- cibuľa 50 g
- tofu údené 170 g
- mletá sladká paprika 3 g
- cesnak 3 g
- drvená rasca 2 g
- mleté čierne korenie 1 g
- kyslá kapusta 250 g
- celá rasca
- soľ podľa chuti

Postup:
• Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode.
• Na oleji si opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na drobné kocky nakrájané tofu a všetko spolu opečieme 5 minút. Pridáme mletú papriku, cesnak a ešte minútku spolu opekáme.
• Z kapusty vytlačíme vodu, zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
• Pekáč si potrieme olejom. Zemiaky vrstvíme po celej ploche pekáča a jemne ich osolíme. Na zemiaky pridáme polovicu kapusty a na ňu polovicu tofu zmesi s cibuľou. Všetko spoločne utlačíme rukou a pokračujeme zemiakmi, ktoré posolíme, zvyškom kapusty a tofu a na vrch pridáme zvyšok zemiakov, ktoré osolíme a jemne posypeme celou rascou a pofŕkame olejom.
• Pečieme 40 minút na 220 stupňov dozlatista.
• Podávame s kyslou uhorkou a hrachovými klíčkami.