MUNGO V EXOTICKEJ PARADAJKOVEJ OMÁČKE S BATÁTOM A JASMÍNOVOU RYŽOU

07.02.2022

Skvelý tip na vegánsky obed alebo večeru . Mungo fazuľky sú veľmi výživné a takto rýchlo pripravené zdravé jedlo ocenia všetci. 

Príprava:

150 g mungo fazuliek

400 g lúpaných, sekaných paradajok (môžu byť z konzervy)

100g batát1 

PL citrónovej šťavy

1 čl sol

1 čl garam masala

štipka mletej rasce

1/2 čl kurkumy

1/2 čl cesnak

1ks ryžová smotana

jasmínová ryža

POSTUP

  1. Mungo namočíme aspoň na dve hodiny do vody.
  2. Potom ich scedíme, prepláchneme a uvaríme vo vode do mäkka (okolo 20 minút).
  3. Jazmínovú ryžu prepláchneme, zalejeme dvojnásobným objemom vody, osolíme s 1/2 ČL soli a uvaríme do mäkka.
  4. Batát si nakrájame na malé kocky, uvaríme v osolenej vode a pridáme k omáčke.
  5. Uvarené mungo zlejeme, pridáme k nim lúpané nasekané paradajky, koreniny, soľ, citrónovú šťavu a varíme ich ešte 10 minút. Napokon k nim môžeme pridať aj smotanu na zjemnenie chute.
  6. Mungo fazuľky s omáčkou servírujeme s uvarenou ryžou, rukolou a tekvicovými semienkami.

Dobrú chuť

© 2021 Sila zdravia, Mgr. Andrea Marcinčinová, Nižný Kručov 62, Vranov nad Topľou, 093 01
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky