MUNGO V EXOTICKEJ PARADAJKOVEJ OMÁČKE S BATÁTOM A JASMÍNOVOU RYŽOU
07.02.2022
Skvelý tip na vegánsky obed alebo večeru . Mungo fazuľky sú veľmi výživné a takto rýchlo pripravené zdravé jedlo ocenia všetci.

Príprava:
150 g mungo fazuliek
400 g lúpaných, sekaných paradajok (môžu byť z konzervy)
100g batát1
PL citrónovej šťavy
1 čl sol
1 čl garam masala
štipka mletej rasce
1/2 čl kurkumy
1/2 čl cesnak
1ks ryžová smotana
jasmínová ryža
POSTUP
- Mungo namočíme aspoň na dve hodiny do vody.
- Potom ich scedíme, prepláchneme a uvaríme vo vode do mäkka (okolo 20 minút).
- Jazmínovú ryžu prepláchneme, zalejeme dvojnásobným objemom vody, osolíme s 1/2 ČL soli a uvaríme do mäkka.
- Batát si nakrájame na malé kocky, uvaríme v osolenej vode a pridáme k omáčke.
- Uvarené mungo zlejeme, pridáme k nim lúpané nasekané paradajky, koreniny, soľ, citrónovú šťavu a varíme ich ešte 10 minút. Napokon k nim môžeme pridať aj smotanu na zjemnenie chute.
- Mungo fazuľky s omáčkou servírujeme s uvarenou ryžou, rukolou a tekvicovými semienkami.
Dobrú chuť