VEGAN ŠPALDOVÉ BRYNDZOVÉ HALUŠKY 

17.02.2022

Vegan špaldové halušky s bryndzou a údeným tofu sú skvelou náhradou za klasické slovenské halušky s bryndzou.  

Ingrediencie na zemiakové halušky: 

750 g očistených zemiakov  

250 g hladkej špaldovej múky

1 PL soli 

Ingrediencie na jednoduchú bryndzu: 

2 ks biele tofu 

250 ml kyslej sójovej alebo kokosovej smotany 

50 g bielej cibule 

4 PL lahôdkového droždia 

3 PL citrónovej šťavy 

2 čl soli (prípadne podľa potreby) 

olej alebo voda na zriedenie

Postup na vegan halušky s bryndzou:

Zemiaky načistíme a nastrúhame na drobno na jemnom strúhadle. Pridáme si 1PL soli a 250g hladkej múky. To koľko múky použijete bude záležať od zemiakov.

Halušky hádžeme do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch vyzbierame ich sitkom. 

Postup na vegan bryndzu:

Čo sa bryndze týka, tak budete potrebovať nejaký mixér alebo kuchynský robot. Všetky suroviny si vložíme do mixéra a mixujeme na hladký krém. Podľa potreby vhodnej konzistencie môžete pridať olej alebo trošku vody. Bude to závisieť aké tofu a smotanu ste použili. Vegan bryndzu uložte do chladničky, aby sa prepojili všetky chute. 

Medzitým si nakrájajte údené tofu na maličké kocky a opražte na kokosovom oleji do chrumkava. Halušky zmiešajte s vegan bryndzou, na vrch pridajte tofu a pažítku alebo pór.

© 2021 Sila zdravia, Mgr. Andrea Marcinčinová, Nižný Kručov 62, Vranov nad Topľou, 093 01
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky