VEGAN ŠPALDOVÉ BRYNDZOVÉ HALUŠKY
Vegan špaldové halušky s bryndzou a údeným tofu sú skvelou náhradou za klasické slovenské halušky s bryndzou.

Ingrediencie na zemiakové halušky:
750 g očistených zemiakov
250 g hladkej špaldovej múky
1 PL soli
Ingrediencie na jednoduchú bryndzu:
2 ks biele tofu
250 ml kyslej sójovej alebo kokosovej smotany
50 g bielej cibule
4 PL lahôdkového droždia
3 PL citrónovej šťavy
2 čl soli (prípadne podľa potreby)
olej alebo voda na zriedenie
Postup na vegan halušky s bryndzou:
Zemiaky načistíme a nastrúhame na drobno na jemnom strúhadle. Pridáme si 1PL soli a 250g hladkej múky. To koľko múky použijete bude záležať od zemiakov.
Halušky hádžeme do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch vyzbierame ich sitkom.
Postup na vegan bryndzu:
Čo sa bryndze týka, tak budete potrebovať nejaký mixér alebo kuchynský robot. Všetky suroviny si vložíme do mixéra a mixujeme na hladký krém. Podľa potreby vhodnej konzistencie môžete pridať olej alebo trošku vody. Bude to závisieť aké tofu a smotanu ste použili. Vegan bryndzu uložte do chladničky, aby sa prepojili všetky chute.
Medzitým si nakrájajte údené tofu na maličké kocky a opražte na kokosovom oleji do chrumkava. Halušky zmiešajte s vegan bryndzou, na vrch pridajte tofu a pažítku alebo pór.